دکوراسیون مطب پزشکان نوعی سرگرمی و کار مبتکرانه می باشد که نیاز به صرف هزینه زیادی ندارد. تزئین و طراحی مطب دکتر به گونه ای گرم، مبتکرانه ، ماهرانه و شیک ، یک راه عالی و بی نظیر برای ارتباط بر قرار کردن با بیماران و خلق یک تصویر حرفه‌ای پزشکی معتبر می باشد. هر فرد تجربه انتظار در مطب دکتر را داشته باشد ، می‌داند که اتاق انتظار، یک مکان استرس‌زا می باشد.
دکوراسیون مطب پزشکان با آثار هنری زیبا، عکس‌ ها، رنگ‌ های آرامش‌ بخش و مبلمان‌ های زیبا و راحت، می‌تواند به بیماران کمک کند تا در آرامش بیشتری داشته باشند. اشیاء جالب و لذت‌ بخش ، مانند آکواریوم و گیاهان نیز می‌توانند تسکین‌ دهنده و آرامش‌بخش باشند و ذهن بیماران را از درد دور کنند. اگر شما مسئول طراحی دکوراسیون و چیدمان مطب پزشکان می باشید یا اگر به دنبال ایده‌های خلاقانه، موثر و طراحی داخلی با قیمت مناسب هستید، در اینجا هفت راهنمایی عالی و موثر به شما ارائه می‌ گردد که می‌تواند به شما در ایجاد یک ایده خلاقانه و فکر بکر و در نهایت، آغاز یک روند طراحی منحصر به فرد پزشکی کمک کند.

۱- پیش از آنکه آغاز انجام این پروژه ، این نکته بسیار حائز اهمیت می باشد که درک روشنی از نوع خدمات پزشکی که قرار است ارائه گردد، داشته باشید. به طور معقول، دکوراسیون باید انواع آمار جمعیتی بیماران را انعکاس دهد؛ به فرض مثال ، دکوراسیون داخلی مطب پزشکان اطفال باید دارای اسباب‌ بازی‌ های بادوام و امن و سرگرم کننده جداول فعالیت ذهنی، نقاشی‌های دیواری رنگارنگ، یک مجموعه فیلم های کارتونی مناسب سنین کودکان و آموزنده و موارد دیگری که اطفال را سرگرم می‌کند باشد. شخصی که مسئول طراحی دکوراسیون اتاق انتظار پزشکان اطفال می باشد. خوب است نوعی پارتیشن‌بندی برای ایجاد یک فضای خصوصی برای مادران شیرده را نیز در نظر بگیرند.

۲- یک ایده جالب دیگر برای تزئین و دکوراسیون مطب پزشکان و یا اتاق انتظار ، انتخاب آثار هنری یا چیدمانی است که مناسب علایق، سرگرمی‌ها و روحیات پزشک باشد. لمس احساسات خصوصی و شخصی پزشک می‌تواند یک جایگاه منحصر به‌ فرد برای پزشک در ذهن بیماران ایجاد کند ؛ برفرض مثال اگر پزشک در رقابت‌های قایق‌ رانی فعالیت دارد، برای دکوراسیون دیوارها روی چسباندن عکس‌های انواع قایق تمرکز کنید و مدل‌های مختلف قایق، ماکت‌های کشتی و عکس‌های سفرهای قایقی خود پزشک را به نمایش گذارید. اگر دکتر به عنوان سرگرمی گل ارکیده پرورش می دهد، نگاره‌ها و نقش‌های گلدار را در دفتر او نمایش دهید و مطبش را با گل‌های تازه ارکیده طراحی و چیدمان کنید. اگر دکتر از دیدن فیلم‌های کلاسیک لذت می‌برد، دیوارها را با پوسترهای همان زمان دکور دهید. این لمس شخصی می‌تواند یک قطعه مکالمه‌ای فوق‌العاده بین بیمار و پزشک باشد. دکوراسیون منحصربه‌فرد و جذاب ایجاد شده است بر طبق شخصیت و ذهنیات پزشک، همچنین کمک می‌کند بیماران ارتباط عمیق تری با پزشک خود برقرار کنند.

همان طور که در قسمت بالا بیان کردیم، هر مکانی، بسته به نوع فعالیت و جایگاه آن، نیاز به طراحی و دکوراسیون مخصوص خود دارد و برای چیدمان آن مکان باید ظرافت ها و نکاتی را رعایت کرد، زیرا هیچ دو مکانی نمی تواند واکنش مساوی و مشابهی داشته باشد. در خصوص طراحی دکوراسیون مطب پزشکان و اتاق های انتظار نیز باید موارد ضروری را رعایت کرد؛ چراکه این مکان، مکان دلهره آور و استرس زایی می باشد. در قسمت قبل ، چند ایده کلیدی از هفت ایده را بیان کردیم، اکنون به ۲ نکته دیگر می پردازیم

۳- دکوراسیون مطب پزشکان با قاب های دانشنامه هایشان، گواهی نامه هایشان، جوایزشان ، افتخاراتشان و دیگر برگه های معرفی و دستاوردهای پزشکی شان، راه بسیار قوی و موثری برای رسیدن به اعتماد و احترام بیماران می باشد. یک روش مشابه برای اعتماد سازی و ایجاد ارتباطات شخصی بیماران با پزشک خود، به نمایش گذاشتن یک تابلو اعلانات با عکس ها، کارت های تعطیلات، یاد داشتی از سپاسگزری های بیماران نوع دیگر از ارتباطی است که بیماران با پزشکان می توانند داشته باشند.

۴- در طراحی دکوراسیون مطب ، رنگ ها و لوازم چیدمان را به گونه ای انتخاب کنید که حس آرامش بخشی را به فضا ببخشد. ممکن است شما بخواهید درباره ارتباط میان رنگ و حالات روحی، تحقیق بیشتری کنید و بیشتر بدانید؛ برای مثال، مطالعات نشان داده است که رنگ فیروزه ای یا آبی، اگر به عنوان رنگ اصلی و غالب در اتاق به کار رود می تواند اثر آرامش بخشی داشته باشد زیرا این نوع رنگ باعث کاهش فشار خون می شود از طرفی دیگر، رنگ آبی تیره یا جوهری به تنهایی، اثر عکس دارد. رنگ آبی تیره، احساس غم و اندوه را بیشتر می کند از این رو در دکوراسیون داخلی در انتخاب رنگ ها دقت و احتیاط کنید.

کسی که به کلینیک پزشکی و یا مطب دکتر مراجعه می کند ، با احساسات مختلفی مثل استرس، اضطراب و حتی ترس مواجه می گردد. این شرایط برای شما که به عنوان یک پزشک متخصص از بیماران می خواهید که هنگام معاینه آرام و خونسرد باشند ، ایده آل نیست. در ایجاد محیطی آرام که باعث آرامش افراد شود، چه کاری از شما ساخته می باشد؟ انتخاب رنگ مناسب تاثیر بسیار زیادی به همراه خواهد داشت.
ممکن است خیلی راحت رنگی که دوست دارید یا رنگ هایی که ترکیب خوبی دارند را انتخاب کنید. اگرچه، رنگ های مختلف تاثیرات مختلفی را به همراه دارند. درنتیجه باید هنگام تصمیم گیری این موضوع را به خاطر داشته باشید تا درنهایت اتاقی به دست نیاورید که باعث تشویش احساسات بیماران و حتی پزشک شود.

در ادامه این مقاله با رنگ هایی آشنا می شوید که برای اتاق انتظار کلینیک پزشکی یا دکوراسیون مطب شما بهترین گزینه می باشند چون باعث ایجاد آرامش می شوند. اما در ابتدا رنگ هایی را معرفی می کنیم که تاثیر عکس دارند و نبایند از آن ها استفاده کنید. از این رنگ ها اجتناب کنید:

– قرمز. این رنگ با هیجان و انرژی همراه است پس اولین رنگی است که باید از مصرف آن جلوگیری شود. مطمئنا دوست ندارید بیماران قبل از معاینه یا جراحی دندان، به تشویش بیافتند.
– مشکی و بنفش تیره. برخی سایه های مشکی می تواند یک محیط را پخته نشان دهد، اما اغلب اوقات رنگی فاقد هویت است. این مطلب در مورد بنفش تیره هم صدق می کند. نکته کلیدی درباره ایجاد حس آرامش در بیماران، به خصوص بیماران جدید، محیطی صمیمی و دوستانه است.
– زرد. این رنگ هم مانند قرمز، نماد انرژی است. با اینکه می تواند باعث شادابی شود، اما مقدار زیاد آن تنش ایجاد می کند. در صورت نیاز، باید به صورت متعادل یا به عنوان رنگ تزئینی استفاده شود.
بهترین رنگ های مخصوص دکوراسیون مطب :

– بژ. رنگ های خنثی مانند بژ وقتی با دیگر رنگ های آرامش بخش ترکیب شود، محیط را خوشایند و دلپذیر می سازند. این دسته از رنگ های روشن همچنین باعث انعکاس نور می شوند. یعنی یک اتاق را دلبازتر نشان می دهند. بیمار نباید حس کند در اتاقی خفه و دلگیر نشسته.
– قهوه ای. یک رنگ متمم عالی و مطیع. اگر با رنگ روشن تری ترکیب شود، می تواند ظاهری مدرن ایجاد کند، که این روزها برای خیلی ها جذاب است.
– آبی. آیا کسی هست که از تماشای آسمان آبی یا دریای بی کران لذت نبرد؟ هردوی این گزینه ها آرامش بخش هستند. اگر در دکوراسیون مطب یا اتاق انتظار هم به عنوان متمم استفاده شود، چنین حسی را منتقل می کند.
البته رنگ های بسیار دیگری همچنین رنگ سبز هم می باشند که می توان از آن ها استفاده کرد. بد نیست از ترکیب چند رنگ مختلف استفاده کنید. فقط فراموش نکنید که باید یکی از رنگ ها را به عنوان رنگ غالب انتخاب کنید تا دیگر رنگ های مکمل، در مرکز توجه قرار نگیرند.